logo RVE Sibiu
logo RVE Sibiu

Tartă crocantă cu cireșe și afine

Lucia Machidon | 12 noiembrie 2016

Colaboratoarea noastră, Betina Besoiu, a venit astăzi în emisiunea Stil feminin cu o rețetă cu iz de primăvară. Chiar dacă nu găsim cireșe și afine proaspete, le putem folosi pe cele din compot sau pe cele congelate. Aveți mai jos toate detaliile.

INGREDIENTE

Pentru blat:1 bucată foietaj de 400-500 g

Pentru umplutură: 245 g iaurt, 170 g zahăr, 3 1/2 linguri făină, 1 ou şi un gălbenuş, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 sticluţă esenţă de vanilie, un praf de sare, 1 farfurie cu afine, 1 farfurie cu cireşe.

Pentru crustă: 7 linguri făină, 5 linguri unt rece, 3 linguri zahăr, 80 g felii de migdale.


MOD DE PREPARARE

Încingem cuptorul. Acoperim fundul unei forme rotunde de tort cu hârtie de copt, iar marginile, le ungem cu margarină şi presărăm făină. Lăsăm foietajul să se decongeleze, la temperatura camerei. Apoi, îl punem în formă, ridicăm marginile şi mai „cârpim” pe ici, pe colo, dacă mai e nevoie.

Acoperim foietajul cu folie de aluminiu, peste care presărăm boabe de fasole. Boabele vor ajuta să nu se umfle aluatul. Dăm la copt, pentru aproximativ 10 minute.

Între timp, mixăm într-un bol: iaurtul, zahărul, făina, oul şi gălbenuşul, zahărul vanilat şi sarea. Apoi, adăugăm afinele şi cireşele, cărora le scoatem dinainte sâmburii şi pe care le tăiem în bucăţele mai măricele. Amestecăm bine crema de iaurt cu fructele şi turnăm totul peste foietaj. Continuăm coacerea încă vreo 25 minute, la foc mic (160 grade) până compoziţia începe să devină consistentă.

Între timp, amestecăm ingredientele pentru crustă. Migdalele le adăugăm doar la final. Trebuie să fie ca nişte fărâmituri pe care le împrăştiem peste compoziţia din tavă şi mai dăm la copt, încă vreo 10 minute, până devine uşor maronie.

Lăsăm tarta să se răcească puțin, apoi, desprindem marginea formei. O tăiem abia când e complet rece, cu un cuţit cu zimţi.

Aștept să îmi povestiți cum a ieșit tarta voastră! Poate îmi trimiteți și câte o fotografie pe adresa luciamachidon@rvesibiu.ro.

Poftă bună!

Alte articole

„Nebunia lui Dumnezeu” – un film despre Biserica Persecutată

Dincolo de microfon

E Crăciun acuma, iar...

Creștinismul și yoga

Versetul lunii

Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. (1 Corinteni 2:9)

Articole recente

Creștinismul și yoga

Pași practici pentru a-ți cunoaște cu adevărat copilul în viziunea lui Andrei Popescu

Dependența de tehnologie

Lansăm CONFERINȚELE RADIO VOCEA EVANGHELIEI SIBIU

Sus inima pentru asistența socială!

Categorii

Diverse    [9]

Recomandări    [1]

Evenimente    [2]

Rețete    [4]

Arhivă

2017

noiembrie     [1]

iunie     [1]

mai     [1]

aprilie     [1]

februarie     [2]

ianuarie     [1]

2016

decembrie     [1]

noiembrie     [2]

octombrie     [3]

Tag-uri

Un concept      Programming  

Copyright © 2021 Radio Vocea Evangheliei Sibiu. Toate drepturile rezervate.