logo RVE Sibiu
logo RVE Sibiu

Cea mai lungă scrisoare către Parlamentul României

Doris Lupu | 06 octombrie 2016

logo Coalitia Pentru Familie

Premieră istorică la nivel național și european: 3 milioane de voci într-una singură. Acesta este numărul cetățenilor români care au semnat pentru modificarea Constituției, astfel încât aceasta să protejeze familia. Coaliția pentru Familie a strâns într-o perioadă de cinci luni, în toată țara, necesarul de adeziuni pentru revizuirea alineatului 1, art. 48 din Constituția României, în ceea ce privește întemeierea familiei, exclusiv pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie este singura relație interumană care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, ea asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

familia traditionala

Comitetul de Iniţiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici din principalele culte din România: creștini ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali. Pentru că adeziunile aceastei inițiative au fost atât de numeroase, acestea au fost aduse la Parlamentul României, cu un camion.

Curtea Constituțională a României (CCR) a avizat inițiativa de modificare a Constituției pentru definirea familiei ca fiind formată din bărbat și femeie. Urmează dezbaterea proiectului de lege în Parlament, pentru a cărui adoptare este necesară majoritatea calificată (2/3 din totalul membrilor). Pentru revizuirea Constituției este necesar însă un referendum național.

Alte articole

Prăjitură cu cremă de nucă și caramel

Pași practici pentru a-ți cunoaște cu adevărat copilul în viziunea lui Andrei Popescu

Lansăm CONFERINȚELE RADIO VOCEA EVANGHELIEI SIBIU

Radio DeVIS – primul radio comunitar online, unde elevii sunt jurnaliști

Versetul lunii

Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. (1 Corinteni 2:9)

Articole recente

Creștinismul și yoga

Pași practici pentru a-ți cunoaște cu adevărat copilul în viziunea lui Andrei Popescu

Dependența de tehnologie

Lansăm CONFERINȚELE RADIO VOCEA EVANGHELIEI SIBIU

Sus inima pentru asistența socială!

Categorii

Diverse    [9]

Recomandări    [1]

Evenimente    [2]

Rețete    [4]

Arhivă

2017

noiembrie     [1]

iunie     [1]

mai     [1]

aprilie     [1]

februarie     [2]

ianuarie     [1]

2016

decembrie     [1]

noiembrie     [2]

octombrie     [3]

Tag-uri

Un concept      Programming  

Copyright © 2021 Radio Vocea Evangheliei Sibiu. Toate drepturile rezervate.