logo RVE Sibiu
logo RVE Sibiu

„Nebunia lui Dumnezeu” – un film despre Biserica Persecutată

Doris Lupu | 02 octombrie 2016

afis film

Pe data de 30 august a fost prezentat în premieră în sălile de cinema din Statele Unite, un film a cărui tematică este diferită de a celor cu care suntem obișnuiți, iar motivația principală nu este cea comercială, ci una divulgativă, pe de o parte, și conștientizatoare, pe de altă parte.

Misionarii Nik și Ruth Ripken au intervievat peste 600 de creștini persecutați din mai mult de 72 de țări, iar munca lor, a unei istorii incredibile, este reflectată acum în filmul ”The Insanity of God” (Nebunia lui Dumnezeu). Filmul, realizat de LifeWay Films, în colaborare cu bordul misiunii internaționale Fathom Events, se bazează în principal pe cartea cu același nume, pe care cei doi misionari au lansat-o în 2013 și care s-a bucurat de un deosebit succes pe piața americană. Nedumerirea producătorilor, precum și a presei de factură creștină, este că acestui film nu i s-a permis prezentarea în 530 de săli de cinema din SUA, decât o singură zi (30 August 2016).

„Vei descoperi o biserică ce nu doar că supraviețuiește sub persecuție, ci prosperă”, spune Trey Reynolds, directorul LifeWay Films.

După ce moartea prematură a fiului lor de numai 16 ani, le-a marcat viața, familia de misionari a început să călătorească în întreaga lume pentru a lua contact cu creștinii persecutați, după ce înainte au petrecut un timp în Cornul Africii. Timp de 18 ani aceștia au intervievat sute de creștini din părțile cele mai dificile din lume precum Rusia, Orientul Mijlociu, Africa sau alte locuri.

secventa din film

Un surprinzător procent de 74% din populația lumii încă mai posedă legi contra blasfemiei sau alte reguli dure contra libertății religioase, conform Ambasadorului american pentru Libertate Religioasă, David Saperstein.

Autorul și oratorul David Platt a declarat privitor la această viitoare prezentare: „Cred că nu suntem suficient de conștienți de situația creștinilor persecutați, așa cum ar trebui. Cu tot ce se întâmplă în lume în ziua de azi, nu cred că există o problemă mai urgentă a Bisericii în 2016 decât persecuția”.

„Trebuie să ne rugăm întruna pentru frații noștri persecutați din întreaga lume și să învățăm mai mult despre felul în care aceștia sunt prigoniți. Vă încurajez să mergeți să vedeți acest film. O să vă schimbe perspectiva despre ce înseamnă să-l urmezi pe Isus și ca rezultat viața vă va fi schimbată”, adaugă Platt.

Pentru noi ceilalți, ce nu locuim în Statele Unite, sperăm ca acest film să fie disponibil cât mai curând și în alte medii precum Youtube sau Vimeo, și să fie tradus și în alte limbi cum este spaniola, franceza, germana, și de ce nu și româna.

Sursa: stiricrestine.ro

Alte articole

Radio DeVIS – primul radio comunitar online, unde elevii sunt jurnaliști

Creștinismul și yoga

Prăjitură Parlament

Tartă crocantă cu cireșe și afine

Versetul lunii

Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. (1 Corinteni 2:9)

Articole recente

Creștinismul și yoga

Pași practici pentru a-ți cunoaște cu adevărat copilul în viziunea lui Andrei Popescu

Dependența de tehnologie

Lansăm CONFERINȚELE RADIO VOCEA EVANGHELIEI SIBIU

Sus inima pentru asistența socială!

Categorii

Diverse    [9]

Recomandări    [1]

Evenimente    [2]

Rețete    [4]

Arhivă

2017

noiembrie     [1]

iunie     [1]

mai     [1]

aprilie     [1]

februarie     [2]

ianuarie     [1]

2016

decembrie     [1]

noiembrie     [2]

octombrie     [3]

Tag-uri

Un concept      Programming  

Copyright © 2021 Radio Vocea Evangheliei Sibiu. Toate drepturile rezervate.