Cea mai lungă scrisoare către Parlamentul României
Evenimente

Cea mai lungă scrisoare către Parlamentul României

Premieră istorică la nivel național și european: 3 milioane de voci într-una singură. Acesta este numărul cetățenilor români care au semnat pentru modificarea Constituției, astfel încât aceasta să protejeze familia. Coaliția pentru Familie a strâns într-o perioadă de cinci luni, în toată țara, necesarul de adeziuni pentru revizuirea alineatului 1, art. 48 din Constituția României, în ceea ce privește întemeierea familiei, exclusiv pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie este singura relație interumană care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, ea asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Comitetul de Iniţiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici din principalele culte din România: creștini ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali. Pentru că adeziunile aceastei inițiative au fost atât de numeroase, acestea au fost aduse la Parlamentul României, cu un camion.

Curtea Constituțională a României (CCR) a avizat inițiativa de modificare a Constituției pentru definirea familiei ca fiind formată din bărbat și femeie. Urmează dezbaterea proiectului de lege în Parlament, pentru a cărui adoptare este necesară majoritatea calificată (2/3 din totalul membrilor). Pentru revizuirea Constituției este necesar însă un referendum național.