Donatii RVE Sibiu

RVE Sibiu

POVESTEA
RVE SIBIU

În 15 august 1994, se auzea la Sibiu pentru prima oară: „Aici Radio Vocea Evangheliei, transmitem pe frecvența de 89,4 Mhz”. Pentru ca și românii din Diaspora să intre în contact cu realitățile sibiene, din 1999, RVE Sibiu emite și pe Internet. Timp de mulți ani, RVE Sibiu a retransmis emisiunile de știri ale postului BBC, iar din 2008, le retransmite pe cele ale postului național, Radio România Actualități.

Există mai multe modalități prin care poți să ne susții în misiunea noastră de a duce Evanghelia până la marginile pământului.

din 19 94

RVE SIBIU

Despre noi

ECHIPA RVE SIBIU.

Cristina Giurgiu- RVE Sibiu

Director

Cristina Giurgiu

Mi-am început activitatea de jurnalist de radio în anul 1994, mai întâi în calitate de colaborator-realizator de programe, apoi ca redactor-șef timp de 13 ani. Începând cu luna noiembrie a anului 2013 ocup și funcția de director al postului de radio Vocea Evangheliei Sibiu. Dacă aș fi întrebată care este scopul vieții mele, aș răspunde fără ezitare: «Să las în urmă un exemplu demn de urmat, o mireasmă de la viață la viață, o urmă pe care alții să poată păși, găsind calea către Dumnezeu». Sunt căsătorită cu Caius, am un fiu, Darius, și afirm cu tărie că familia este cea mai mare împlinire și bucurie a vieții mele.

Redactor/Realizator/PR

Doris Lupu

Mi-am dorit să devin om de radio, de pe vremea când aveam 12 ani și ascultam împreună cu părinții, pe ascuns, Radio Europa Liberă, Radio Monte Carlo și Radio Vocea Americii. Am reușit să-mi văd visul împlinit, câțiva ani mai târziu, după ce în România a fost înființată rețeaua radio Vocea Evangheliei.

Iubesc să dau valoare celor care mă înconjoară și să acord sprijin semenilor mei. Am absolvit Facultatea de Jurnalistică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și master-ul în Jurnalism și Relații Publice. Am un soț minunat și un fiu, Natanael.

Doris Lupu
Magdalena Iuga

Redactor/Realizator

Magdalena Iuga

M-am născut în Țara Moților, când se numără bobocii, într-o famile de dascăli. Tata m-a învățat caligrafia, iar mama limba română. Am un frate, Adrian, acum medic în Franța. Am descoperit sensul existenței în primăvăra anului 1987. Ingineria m-a adus în Sibiu, unde am și prins rădăcini. Incredibil, dar adevărat, Dumnezeu mi-a adus aproape jumătatea în aceeași perioadă, când m-a chemat și în această frumoasă misiune, numită RVE. Andreea și Dani sunt bobocii noștri în care ne investim cu toată dragostea. Și uite-așa au trecut mai mult de 20 de ani de radio. Poate vă întrebați cum mi se pare viața? Frumoasă!

Redactor/Realizator

Bianca Văcariu

Am participat la primul curs organizat de RVE în vara anului 1993, iar în calitate de redactor angajat lucrez din 15 septembrie 1994. Motivația? Dragostea de Cuvânt, dragostea de oameni și dorinta de a aduce în casele lor prin intermediul undelor radio, bogăția și puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu. Cei mai mici ascultători ai radioului, copiii, au avut mereu un loc special în inima mea și de-a lungul anilor, le-am vorbit din Cuvânt cât mai pe înțelesul lor, folosindu-mă de multe pilde și povestioare, așa cum le vorbea și Isus ucenicilor! Am absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative de la Universitatea Spiru Haret. Sunt mamă a trei fetițe și un băiețel: Sabina, Sonia, Sara și Silvan. Versetul meu preferat este „Pot totul în Cristos care mă întărește” (Filipeni 4:13).

Bianca Văcariu
Lucia Machidon

Redactor/Realizator

Lucia Machidon

„Orice lucru, El îl face frumos la vremea Lui…” (Ecleziastul 3:11) Am făcut primii pași în ale radioului în anul 1993, pe vremea când RVE începea să prindă contur și aripi în cetatea noastră. Împreună cu ceilalți colegi, plini de pasiune și dorința de a face o lucrare frumoasă, am început să punem bazele primelor emisiuni live și înregistrate, să fim în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor aducând Vestea Bună a mânturiii celor care ne ascultau pe 89,4 MHz. Apoi, în anul 1997, am fost chemată de Dumnezeu să slujesc într-o altă lucrare însă «microbul» acesta al radioului a rămas adânc înrădăcinat în inima mea. După 17 ani, Dumnezeu a hotărât că e timpul să reînvie darurile și talentele puse în mine pentru această lucrare și din 2014 m-am întors la pasiunea mea de început – realizarea de emisiuni radio. Din 2011, sunt căsătorită cu Radu.

Tehnician/Operator/
Realizator

Petru Ciucur

 Sunt pasionat de Teologie (Bibliologie), Psihologie, IT, mixare și masterizare audio. Mă preocup îndeaproape de consiliere psihologică și creștină, studiu aprofundat de teologie și RadioBOSS – softul prin intermediul căruia emitem.

Sunt licențiat în Psihologie și am urmat doi ani de master în Sisteme și Tehnologii Informatice Avansate, la ULBS. Pasajul preferat din Scriptură: Efeseni 3:14-21.

Petru Ciucur
Ieremia Tudose

Tehnician/Operator

Ieremia Tudose

Lucrez la RVE din 1995. Acești ani mi-au colorat viața în cele mai frumoase nuanțe – și asta pentru că am investit-o în sufletul oamenilor. Merită! Acum și aici sunt ceea ce sunt prin Cel care este Calea, Adevărul și Viața. Sunt pe urmele lui Cristos până când El mă va chema acasă. Cred că mai presus de orice e IUBIREA. Am absolvit Facultatea de Drept și Studii Europene a Universității 1 Decembrie 1918 și Școala Tehnică Postuniversitară de Proiectare. Soția mea se numește Roxana, iar băiatul meu – Cristopher.

Marcu 16:15 - Isus a spus:

„Duceți-vă în toată lumea
și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.”

Misiune

Misiunea RVE este aceea de a oferi programe care, prin conținutul lor, comunică mesajul Evangheliei și care inspiră trăirea valorilor creștine.

Viziune

Viziunea RVE este dezvoltarea vieții spirituale creștine a sibienilor, prin cunoașterea Bibliei și apropierea de Dumnezeu.

Valori

Valorile după care ne ghidăm în munca noastră sunt: dragoste, respect, profesionalism, interactivitate și transparență.
Colaborează cu noi

Promovează-ți afacerea prin RVE Sibiu

RVE Sibiu

DECLARAȚIE DE CREDINȚĂ

Dumnezeu

Recunoaștem existența unui singur Dumnezeu prezent în Sfânta Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. (Isaia 44:6, Ioan 17:3, Efeseni 1:2-3, Matei 1:20-21, Ioan 8:58, Evrei 9:14)

Biblia

Credem că Biblia a fost inspirată de Dumnezeu și este Cuvântul lui Dumnezeu. (2 Timotei 3:16, 2 Petru 1:21)

Isus

Credem în dumnezeirea Domnului nostru Isus Hristos, în nașterea Lui din Fecioară, în viața Sa fără de păcat, în jertfa Sa pe cruce, în învierea Sa, în înălțarea Lui la ceruri, unde stă la dreapta Tatălui, și în revenirea sa pe pământ. (Ioan 1:1, Coloseni 2:9, Isaia 7:14, Matei 1:23, Evrei 4:15, 1 Petru 2:24, Luca 24:15, 34-39, Ioan 20:14, Ioan 14:3, Apocalipsa 1:7)

Duhul Sfânt

Credem în Duhul Sfânt, a treia persoană a Sfintei Treimi, care a venit să convingă omul de păcat și să îi dea mângâiere, putere și călăuzire până în ceasul revenirii Domnului Isus Hristos. (Ioan 3:5-8, Tit 3:5, Efeseni 1:13-14, Fapte 1:8, Ioan 20:22, I 1 Corinteni 6:19, Ioan 16:13, Romani 12, Efeseni 4)

Mântuire

Credem că toți oamenii sunt păcătoși prin naștere și prin alegere, însă Dumnezeu îi poate convinge de păcat prin Duhul Sfânt și îi poate ierta și salva pe cei care își mărturisesc păcatele și pe Isus Hristos ca Domn al vieții lor. (Geneza 4:7, Iosua 24:15, Romani 3:23, 5:12, 6:23, 8:9 & 14, 10:9-11, Ioan 3:5-8, 1 Ioan 1:9, 1 Corinteni 6:19, Galateni 5:16-25)

Înviere

Credem în învierea tuturor, deopotrivă a celor mântuiți și a celor nemântuiți, pentru Judecata finală a lui Dumnezeu. (Ioan 5:24-29)

Unitate

Credem în unitatea spirituală a tuturor celor care cred în Domnul Isus Hristos și care reprezinta trupul lui Hristos. (Ioan 17:11, 22, Romani 12:4-5, Galateni 3:28)

Creație

8. Credem că Dumnezeu a creat întreg universul din nimic și omul din țărâna pământului, după chipul și asemănarea Sa. (Geneza 1:1, Isaia 40:25-26, Evrei 1:10, Coloseni 1:16]
Ascultă cu sufletul

Află care sunt emisiunile RVE Sibiu

RVE Sibiu

Alte informații

Radio Vocea Evangheliei Sibiu face parte dintr-o rețea care cuprinde zece stații locale, care emit în FM: București ( 94.2 Mhz), Brașov (94.6Mhz.), Cluj ( 88.3Mhz), Constanța ( 104.4), Hunedoara (98.00 Mhz), Oradea ( 92.1Mhz), Sibiu ( 89.4 Mhz), Suceava ( 102.7Mhz), Timișoara ( 92,2Mhz) și Moldova Nouă (106.6Mhz).

S.C. VOCEA EVANGHELIEI S.R.L ( titular licențe audiovizuale, care oferă servicii de radio, cu sediu social în București, Str. Orzari, Nr.84, sector 2, tel.0213215558, rve_secretariat@yahoo.com) este proprietatea a trei culte evanghelice din România:

Coordonarea administrativă a rețelei Radio Vocea Evangheliei se face de la Sediul Central din București. Acesta asigură interfața rețelei cu autoritățile și coordonează activitățile editoriale și financiare ale rețelei. Activitatea Sediului Central este coordonată de directorul general al RVE: Lucian Despa – reprezentant legal. Acesta se subordonează Adunării Generale a Asociaților (AGA) a Radio Vocea Evangheliei. AGA reprezintă proprietarii radioului și instanța supremă decizională în RVE. AGA este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecăruia dintre cele trei culte evanghelice asociate.

Fiecare stație locală este susținută de un Comitet Local Radio (CLR), alcătuit din reprezentanți ai bisericilor locale. Rolul CLR-ului este să mobilizeze resurse umane și materiale prin biserici pentru a sprijini și orienta activitatea radio a stației locale.

Comitetul Local Radio Sibiu este format din:

Persoana responsabilă pentru conducerea societății comerciale și conținutul editorial la RVE Sibiu este Cristina Giurgiu (e-mail: contact@rvesibiu.ro, www.rvesibiu.ro).

Publicul caruia ne adresăm este un public adult contemporan, divers din punct de vedere religios, reprezentat de persoane care nu îl cunosc suficient pe Dumnezeu, astfel încât să aibă o relație personală cu El, precum și de creștinii care au nevoie de restaurare, creștere spirituală, bazată pe valorile Scripturii.

Organismul de reglementare/supraveghere este Consiliul National al Audiovizualului (Bd. Libertatii nr.14, sector 5, cod 050706, Bucuresti, România, tel: +40 (0)21 305 5350, fax: +40 (0)21 305 5354/56, e-mail: cna@cna.ro, www.cna.ro)

RVE Sibiu

Cod profesional

Documentarea. Documentarea din mai multe surse este esențială, iar în cazul în care informațiile prezentate au fost eronate, considerăm că trebuie să facem corecțiile pe post în emisiunile ulterioare.

Invitații în emisiuni. Fiecare invitat, fie că participă la o emisiune în direct sau una înregistrată, va fi informat înainte de începerea programului despre formatul emisiunii, tema abordată precum și dacă este cazul, despre alți invitați sau colaboratori care vor mai apărea pe parcursul emisiunii. Acceptul unei persoane de a participa de bunăvoie la o emisiune reprezintă acordul său de a difuza intervenția sa.