logo RVE Sibiu
logo RVE Sibiu

Cine suntem

Scurt istoric

În 15 august 1994, se auzea la Sibiu pentru prima oară: „Aici Radio Vocea Evangheliei, transmitem pe frecvența de 89,4 Mhz”. Pentru că și românii din Diaspora să intre în contact cu realitățile sibiene, din 1999, RVE Sibiu emite și pe Internet. Timp de mulți ani, RVE Sibiu a retransmis emisiunile de știri ale postului BBC, iar din 2008, le retransmite pe cele ale postului național, Radio România Actualități.

Misiune

Misiunea RVE este aceea de a oferi programe care, prin conținutul lor, comunică mesajul Evangheliei/Bibliei și care inspiră trăirea valorilor creștine.

Viziune

Viziunea RVE este dezvoltarea vieții spirituale creștine a sibienilor.

Valori

Dragoste

În spatele programelor pe care le difuzăm, se află dragostea pentru Dumnezeu, pentru voi – ascultătorii noștri – și pentru profesia noastră.

Profesionalism

Suntem o echipă cu experiență în radio și, în fiecare zi, încercăm să învățăm lucruri noi și să devenim mai buni. Pentru tine.

Interactivitate

Încurajăm dialogul constant cu voi –ascultătorii noștri.

Echidistanță

Jurnalele de știri RVE Sibiu îți prezintă evenimentele într-un mod obiectiv, nepărtinitor.

Transparență

Ne plac comunicările directe, fără ascunzișuri.

Respect

Ca ascultător RVE, ești în centrul preocupărilor noastre. Îți aducem zilnic mesaje care să îți ofere informație, putere și inspirație.

Cristina Giurgiu - RVE Sibiu

Cristina Giurgiu

Director

Mi-am început activitatea de jurnalist de radio în anul 1994, mai întâi în calitate de colaborator-realizator de programe, apoi ca redactor-șef timp de 13 ani. Începând cu luna noiembrie a anului 2013 ocup și funcția de director al postului de radio Vocea Evangheliei Sibiu.

Dacă aș fi întrebată care este scopul vieții mele, aș răspunde fără ezitare: «Să las în urmă un exemplu demn de urmat, o mireasmă de la viață la viață, o urmă pe care alții să poată păși, găsind calea către Dumnezeu».

Sunt căsătorită cu Caius, am un fiu, Darius, și afirm cu tărie că familia este cea mai mare împlinire și bucurie a vieții mele.

Magdalena Iuga - RVE Sibiu

Magdalena Iuga

Redactor/Realizator

M-am născut în Țara Moților, când se numără bobocii, într-o famile de dascăli. Tata m-a învățat caligrafia, iar mama limba română. Am un frate, Adrian, acum medic în Franța. Am descoperit sensul existenței în primăvăra anului 1987. Ingineria m-a adus în Sibiu, unde am și prins rădăcini. Incredibil, dar adevărat, Dumnezeu mi-a adus aproape jumătatea în aceeași perioadă, când m-a chemat și în această frumoasă misiune, numită RVE. Andreea și Dani sunt bobocii noștri în care ne investim cu toată dragostea.

Și uite-așa au trecut mai mult de 20 de ani de radio. Poate vă întrebați cum mi se pare viața? Frumoasă!

Doris Lupu - RVE Sibiu

Doris Lupu

Redactor/Realizator

Mi-am dorit să devin om de radio, de pe vremea când aveam 12 ani și ascultam împreună cu părinții, pe ascuns, Radio Europa Liberă, Radio Monte Carlo și Radio Vocea Americii. Am reușit să-mi văd visul împlinit, câțiva ani mai târziu, după ce în România a fost înființată rețeaua radio Vocea Evangheliei.

Iubesc să dau valoare celor care mă înconjoară și să acord sprijin semenilor mei. Am absolvit Facultatea de Jurnalistică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și master-ul în Jurnalism și Relații Publice. Am un soț minunat și un fiu, Natanael.

Lucia Machidon - RVE Sibiu

Lucia Machidon

Redactor/Realizator

„Orice lucru, El îl face frumos la vremea Lui…” (Ecleziastul 3:11)

Am făcut primii pași în ale radioului în anul 1993, pe vremea când RVE începea să prindă contur și aripi în cetatea noastră. Împreună cu ceilalți colegi, plini de pasiune și dorința de a face o lucrare frumoasă, am început să punem bazele primelor emisiuni live și înregistrate, să fim în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor aducând Vestea Bună a mânturiii celor care ne ascultau pe 89,4 MHz.

Apoi, în anul 1997, am fost chemată de Dumnezeu să slujesc într-o altă lucrare însă «microbul» acesta al radioului a rămas adânc înrădăcinat în inima mea. După 17 ani, Dumnezeu a hotărât că e timpul să reînvie darurile și talentele puse în mine pentru această lucrare și din 2014 m-am întors la pasiunea mea de început – realizarea de emisiuni radio. Din 2011, sunt căsătorită cu Radu.

Bianca Văcariu - RVE Sibiu

Bianca Văcariu

Redactor/Realizator

Am participat la primul curs organizat de RVE în vara anului 1993, iar în calitate de redactor angajat lucrez din 15 septembrie 1994. Motivația? Dragostea de Cuvânt, dragostea de oameni și dorinta de a aduce în casele lor prin intermediul undelor radio, bogăția și puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu. Cei mai mici ascultători ai radioului, copiii, au avut mereu un loc special în inima mea și de-a lungul anilor, le-am vorbit din Cuvânt cât mai pe înțelesul lor, folosindu-mă de multe pilde și povestioare, așa cum le vorbea și Isus ucenicilor!

Am absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative de la Universitatea Spiru Haret. Sunt mamă a trei fetițe și un băiețel: Sabina, Sonia, Sara și Silvan.

Versetul meu preferat este „Pot totul în Cristos care mă întărește” (Filipeni 4:13).

Monica Apolzan - RVE Sibiu

Monica Apolzan

Redactor/Realizator

Am intrat în echipa RVE în octombrie 1994. La început, am lucrat pentru o perioadă ca operator-crainic, în momentul de față sunt redactor. Cele mai mult de două decenii la RVE, au însemnat ani în care am slujit lui Dumnezeu și ascultătorilor. Am avut parte de multe împliniri sufletești, dar și de încercări și greutăți, însă m-a călăuzit încrederea că nimeni nu este stăpân peste ceea ce i s-a încredințat, ci doar administrator. Am terminat Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și cursurile la distanță ale Vision Christian College din SUA. Fetița mea se numește Tania-Esther și are 16 ani.

Motto-ul meu este: Cel ce se pleacă înaintea lui Dumnezeu, va sta în picioare în fața oricui.

Ieremia Tudose - RVE Sibiu

Ieremia Tudose

Tehnician/Operator

Lucrez la RVE din 1995. Acești ani mi-au colorat viața în cele mai frumoase nuanțe – și asta pentru că am investit-o în sufletul oamenilor.

Merită! Acum și aici sunt ceea ce sunt prin Cel care este Calea, Adevărul și Viața. Sunt pe urmele lui Cristos până când El mă va chema acasă. Cred că mai presus de orice e IUBIREA.

Am absolvit Facultatea de Drept și Studii Europene a Universității 1 Decembrie 1918 și Școala Tehnică Postuniversitară de Proiectare. Soția mea se numește Roxana, iar băiatul meu – Cristopher.

Petru Ciucur- RVE Sibiu

Petru Ciucur

Tehnician/Operator

Se împlinesc 16 ani de când am ales să îmi desfășor activitatea la Radio Vocea Evangheliei Sibiu. Sunt pasionat de teologie, psihologie, calculatoare, mixare și masterizare audio. Mă preocup îndeaproape de consiliere psihologică și creștină, studiu aprofundat de teologie și RadioBOSS – softul prin intermediul căruia emitem.

Am absolvit Facultatea de Psihologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Sunt de profesie psiholog, în supervizare ce-i drept. Am o soție, Lucia, și o fiică, Doris.

Dan Rus - RVE Sibiu

Dan Rus

Inginer de sunet

Mi-am dedicat întregul efort și puterea creatoare în slujba unui «sunet bun» care a străpuns eterul încă din anul 1994. Pe parcursul celor două decenii, am simțit însemnătatea călăuzii și ocrotirii Celui care m-a creat, m-a iubit și și-a dat viața pentru mine, motiv pentru care îi mulțumesc și îi sunt deosebit de recunoscător.

Consider că viața de creștin este o răstignire continuă a propriului eu și o apropiere permanentă de Cristos. „Am fost răstignit împreună cu Cristos, și trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine. Și viața, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit și S-a dat pe sine Însuși pentru mine”. (Galateni 2:20)

Am absolvit Facultatea de Electrotehnică a Universității din Craiova, în anul 1987. Am statutul de căsătorit, cu Cornelia. Fiul nostru este Filip.

Emil Bărdaș-Drăghici - RVE Sibiu

Emil Bărdaș-Drăghici

Departament Administrativ

Sensibilizat de auzirea programelor biblice radiofonice transmise de postul de Radio Europa Liberă și de nou înființatul post de radio creștin – Radio Vocea Evangheliei – stația Sibiu, m-am hotărât în anul 1994, să urmez cursurile de catehizare, pregătitoare pentru primirea botezului nou-testamental.

Încă din anii școlarizării, am dezvoltat o intensă activitate artistică și expozițională. Mi-am definitivat studiile în domeniul profesiei de pictor – grafician – sculptor/designer/arte vizuale.

Am absolvit Colegiul Biblic „Betania” – New Covenant International University în anul 1999, primind titlul: Bachelor of Arts (Bible Theology). Din luna martie a anului 2001, îmi desfășor activitatea în cadrul departamentului financiar-contabil al stației locale Sibiu, a postului de Radio Vocea Evangheliei.

Cristina Giurgiu - RVE Sibiu

Cristina Giurgiu

Director

Magdalena Iuga - RVE Sibiu

Magdalena Iuga

Redactor/Realizator

Doris Lupu - RVE Sibiu

Doris Lupu

Redactor/Realizator

Bianca Văcariu - RVE Sibiu

Bianca Văcariu

Redactor/Realizator

Lucia Machidon - RVE Sibiu

Lucia Machidon

Redactor/Realizator

Monica Apolzan - RVE Sibiu

Monica Apolzan

Redactor/Realizator

 
Ieremia Tudose - RVE Sibiu

Ieremia Tudose

Tehnician/Operator

Petru Ciucur - RVE Sibiu

Petru Ciucur

Tehnician/Operator

Dan Rus- RVE Sibiu

Dan Rus

Inginer de sunet

Emil Bărdaș-Drăghici - RVE Sibiu

Emil Bărdaș-Drăghici

Departament Administrativ

Declarație de credință:

1. Recunoaștem existența unui singur Dumnezeu prezent în Sfânta Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. (Isaia 44:6, Ioan 17:3, Efeseni 1:2-3, Matei 1:20-21, Ioan 8:58, Evrei 9:14)

2. Credem că Biblia a fost inspirată de Dumnezeu și este Cuvântul lui Dumnezeu. (2 Timotei 3:16, 2 Petru 1:21)

3. Credem în dumnezeirea Domnului nostru Isus Hristos, în nașterea Lui din Fecioară, în viața Sa fără de păcat, în jertfa Sa pe cruce, în învierea Sa, în înălțarea Lui la ceruri, unde stă la dreapta Tatălui, și în revenirea sa pe pământ. (Ioan 1:1, Coloseni 2:9, Isaia 7:14, Matei 1:23, Evrei 4:15, 1 Petru 2:24, Luca 24:15, 34-39, Ioan 20:14, Ioan 14:3, Apocalipsa 1:7)

4. Credem în Duhul Sfânt, a treia persoană a Sfintei Treimi, care a venit să convingă omul de păcat și să îi dea mângâiere, putere și călăuzire până în ceasul revenirii Domnului Isus Hristos. (Ioan 3:5-8, Tit 3:5, Efeseni 1:13-14, Fapte 1:8, Ioan 20:22, I 1 Corinteni 6:19, Ioan 16:13, Romani 12, Efeseni 4)

5. Credem că toți oamenii sunt păcătoși prin naștere și prin alegere, însă Dumnezeu îi poate convinge de păcat prin Duhul Sfânt și îi poate ierta și salva pe cei care își mărturisesc păcatele și pe Isus Hristos ca Domn al vieții lor. (Geneza 4:7, Iosua 24:15, Romani 3:23, 5:12, 6:23, 8:9 & 14, 10:9-11, Ioan 3:5-8, 1 Ioan 1:9, 1 Corinteni 6:19, Galateni 5:16-25)

6. Credem în învierea tuturor, deopotrivă a celor mântuiți și a celor nemântuiți, pentru Judecata finală a lui Dumnezeu. (Ioan 5:24-29)

7. Credem în unitatea spirituală a tuturor celor care cred în Domnul Isus Hristos și care reprezinta trupul lui Hristos. (Ioan 17:11, 22, Romani 12:4-5, Galateni 3:28)

8. Credem că Dumnezeu a creat întreg universul din nimic și omul din țărâna pământului, după chipul și asemănarea Sa. (Geneza 1:1, Isaia 40:25-26, Evrei 1:10, Coloseni 1:16]

Un concept      Programming  

Copyright © 2016 Radio Vocea Evangheliei Sibiu. Toate drepturile rezervate.