„Nebunia lui Dumnezeu” – un film despre Biserica Persecutată
Diverse

„Nebunia lui Dumnezeu” – un film despre Biserica Persecutată

Pe data de 30 august a fost prezentat în premieră în sălile de cinema din Statele Unite, un film a cărui tematică este diferită de a celor cu care suntem obișnuiți, iar motivația principală nu este cea comercială, ci una divulgativă, pe de o parte, și conștientizatoare, pe de altă parte. Misionarii Nik și Ruth Ripken au intervievat peste 600 de creștini persecutați din mai mult de 72 de țări, iar munca lor, a unei istorii incredibile, este reflectată acum în filmul ”The Insanity of God” (Nebunia lui Dumnezeu).

Filmul, realizat de LifeWay Films, în colaborare cu bordul misiunii internaționale Fathom Events, se bazează în principal pe cartea cu același nume, pe care cei doi misionari au lansat-o în 2013 și care s-a bucurat de un deosebit succes pe piața americană. Nedumerirea producătorilor, precum și a presei de factură creștină, este că acestui film nu i s-a permis prezentarea în 530 de săli de cinema din SUA, decât o singură zi (30 August 2016).

„Vei descoperi o biserică ce nu doar că supraviețuiește sub persecuție, ci prosperă”, spune Trey Reynolds, directorul LifeWay Films.

După ce moartea prematură a fiului lor de numai 16 ani, le-a marcat viața, familia de misionari a început să călătorească în întreaga lume pentru a lua contact cu creștinii persecutați, după ce înainte au petrecut un timp în Cornul Africii. Timp de 18 ani aceștia au intervievat sute de creștini din părțile cele mai dificile din lume precum Rusia, Orientul Mijlociu, Africa sau alte locuri.

„Nebunia lui Dumnezeu” – un film despre Biserica Persecutată

Un surprinzător procent de 74% din populația lumii încă mai posedă legi contra blasfemiei sau alte reguli dure contra libertății religioase, conform Ambasadorului american pentru Libertate Religioasă, David Saperstein.

Autorul și oratorul David Platt a declarat privitor la această viitoare prezentare: „Cred că nu suntem suficient de conștienți de situația creștinilor persecutați, așa cum ar trebui. Cu tot ce se întâmplă în lume în ziua de azi, nu cred că există o problemă mai urgentă a Bisericii în 2016 decât persecuția”.

„Trebuie să ne rugăm întruna pentru frații noștri persecutați din întreaga lume și să învățăm mai mult despre felul în care aceștia sunt prigoniți. Vă încurajez să mergeți să vedeți acest film. O să vă schimbe perspectiva despre ce înseamnă să-l urmezi pe Isus și ca rezultat viața vă va fi schimbată”, adaugă Platt.

Pentru noi ceilalți, ce nu locuim în Statele Unite, sperăm ca acest film să fie disponibil cât mai curând și în alte medii precum Youtube sau Vimeo, și să fie tradus și în alte limbi cum este spaniola, franceza, germana, și de ce nu și româna.