Prăjitură Parlament
Rețete

Prăjitură Parlament

Ingrediente: 480 g nucă, 20 linguri de zahăr, 8 ouă, 30 g pesmet, 80 g făină, 350 ml frișcă Mod de preparare: prăjim într-o tavă, la cuptor, cele 350 g miez de nucă. După prăjire, le lăsăm să se răcească. 250 g din cantitatea de nucă, le punem deoparte, iar 100 g, le punem într-un vas pe care îl ungem cu ulei.

Mod de preparare:

Prăjim într-o tavă, la cuptor, cele 350 g miez de nucă. După prăjire, le lăsăm să se răcească. 250 g din cantitatea de nucă, le punem deoparte, iar 100 g, le punem într-un vas pe care îl ungem cu ulei. Caramelizăm 5 linguri de zahăr pentru a face un krantz, apoi turnăm amestecul peste cele 100 g nucă și lăsăm să se răcească. Compoziția aceasta se va folosi pentru ornarea prăjiturii.

Pentru blat, avem nevoie de 8 ouă pe care le separăm. Vom folosi 2 gălbenușuri pentru blat, iar pe celelalte 6, le vom folosi pentru cremă. Deasemenea, mai avem nevoie de 10 linguri de zahăr, 130 g nucă măcinată, 30 g pesmet și 80 g făină.

Batem albușurile cu mixerul, apoi, adăugăm zahărul și mixăm până se topește, când încorporăm și cele 2 gălbenușuri. Oprim mixerul și adăugăm nuca, pesmetul și făina. Compoziția pentru blat este gata și o lăsăm deoparte câteva minute.

Ungem o tava de 30×40 cm cu ulei și o tapetăm cu făină sau o acoperim cu hârtie de copt. Zdrobim cele 250 g de nucă prăjită și le întindem pe toată suprafața tăvii. Peste nucă, turnăm compoziția de blat și le lasăm la cuptor la 180-200 grade C.

După ce blatul s-a copt, îl scoatem și îl lăsăm la răcit 10-15 minute, după care, îl întoarcem cu nuca deasupra. Cât timp blatul este încă cald, întindem peste acesta 400 g Nutella. Peste stratul de Nuttela așezăm 200 g biscuiți înmuiați în 100 ml cafea tare. Lăsăm deoparte și începem să pregătim crema.

Pentru cremă, mixăm cele 6 gălbenușuri care ne-au rămas de la blat cu 5 linguri de zahăr până ce acesta se topește. Punem apoi compoziția pe baie de aburi și amestecăm până gălbenușurile se gătesc. Luăm vasul de pe foc și lăsăm crema să se răcească complet.

Batem 350 ml frișcă, peste care adăugăm crema de gălbenușuri răcită și le întindem peste biscuiți. Tăiem marginile prăjiturii și o feliem. Dăm prin râșniță krantz-ul pe care l-am pregătit la început. Apoi, îl presărăm peste feliile de prăjitură.

Poftă bună!