Radio DeVIS – primul radio comunitar online, unde elevii sunt jurnaliști
Diverse

Radio DeVIS – primul radio comunitar online, cu elevi jurnaliști

Se numește Radio Devis. Este despre elevi, jurnalism, comunitate și colaborări fructuase. S-a lansat luni, 29 mai 2017, la Sibiu, iar Radio Vocea Evangheliei Sibiu asigură pregătirea liceenilor pentru tot ceea ce înseamnă emisie radio.

Realizatorul și redactorul RVE Sibiu, Doris Lupu, este responsabilă de cursurile radio, emisiunile și interviurile care vor fi difuzate în perioada următoare, deplasările pe teren, ID-ul stației și tot ceea ce este necesar pentru ca Radio DeVis să poată porni cu dreptul.

„Mi-am dorit dintotdeauna să transmit generațiilor tinere din experiența mea de peste 20 de ani de jurnalism radio. Visul meu a prins contur la Radio DeVis, unde am întâlnit o echipă de liceeni, entuziastă și pusă pe fapte mari.Sunt convinsă că vom realiza lucruri frumoase în acest domeniu, aici, în centrul țării, care vor avea rezonanță la nivel național”, a spus Doris LUPU cu prilejul lansării Radio DeVis.

Radio DeVIS – primul radio comunitar online, unde elevii sunt jurnaliști

Scopul acestui proiect este creșterea gradului de educare și responsabilizare privind implicarea civică a tinerilor din Sibiu și Brașov, prin înființarea unui radio comunitar online, itinerant, unde să lucreze elevi din școlile și liceele sibiene și brașovene, care prin emisiunile/interviurile pe care le realizează să informeze și să crească gradul de conștientizare și implicare civică a tinerilor cu vârste între 12 și 25 de ani. Radioul va emite online 24/24, câte 4 luni din fiecare din cele două orașe.

Radio DeVIS – primul radio comunitar online, unde elevii sunt jurnaliști

Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat la lansare: „Suntem foarte bucuroși că am obținut această finanțare din partea Fondului pentru Inovare Civică, întrucât ne dorim de foarte mult timp să implementăm un astfel de proiect. Suntem siguri că acest instrument de educare și conștientizare în spiritul implicării civice va produce rezultatele scontate deoarece le oferă tinerilor ocazia să învețe experimentând o metodă nonformală foarte atractivă și interactivă.”

Radio DeVIS – primul radio comunitar online, unde elevii sunt jurnaliști

Proiectul Radio DeVis – Comunitatea on Air a fost lansat de Asociația Devision în parteneriat cu Asociația ACT for Education, Universitatea Transilvania din Brașov și Liceul Onisifor Ghibu din Sibiu. Realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, este un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.