Asistenta sociala RVE Sibiu
Diverse

Sus inima pentru asistența socială!

Sibiul a decis să se ridice în picioare pentru asistența socială, printr-un eveniment inedit, care va avea loc în Agnita, joi, 08 iunie 2017.

Conferința națională „Asistența socială, știință și artă în contextul dezvoltării durabile” este organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială a Județului Sibiu, în parteneriat cu Facultatea de Stiințe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga” și Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) din Agnita.

Înscriindu-se în rândul activităţilor de formare profesională continuă, manifestarea este creditată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) și se bucură de prezența președintelui acestui for, Doru Buzducea, doctor în Sociologie, decanul Facultății de Sociologie și Asistenţă Socială din cadrul Universității din Bucureşti și a celor doi vicepreședinți: Cristian Roșu și Ionuț Durnescu.

Sus inima pentru asistența socială!
Foto: Doru Buzducea ‒ președintele CNASR

„Conducerea CNASR și-a propus să ridice Sibiul în picioare pentru asistența socială. Ne bucurăm că cetatea legendară este receptivă și implicată în promovarea și valorizarea profesiei de asistent social. Din inima țării, transmitem un mesaj și un îndemn edificator pentru oficialități și, în mod special, pentru comunitatea locală a asistenților sociali: nu există dezvoltare durabilă fără asistență socială. Mulțumim doamnei Valeria Guliman – președinta filialei locale a CNASR, pentru întreaga organizare, precum și doamnelor Loredana Botea, Georgeta Sorina Corman, Viorica Bobic, Lavinia Iagăr și Doris Lupu – jurnalist. Acțiunea de la Agnita, ca și cele precedente, precum și cele care vor urma au la bază încredințarea că putem reda profesiei de asistent social statutul pe care-l merită cu adevărat”, a declarat Doru Buzducea.

Valeria Guliman, președintele CNASR, Structura Teritorială a Județului Sibiu, a precizat că începând cu anul 2007, pentru comunitatea profesională a asistenților sociali sibieni, organizarea evenimentelor de formare profesională continuă a devenit o tradiție, reunind an de an un număr mare de profesioniști din domeniul asistenței sociale.

Sus inima pentru asistența socială!

„Evenimentele desfășurate cu asemenea ocazii au îmbrăcat forme diferite: dezbateri, lansare de carte, emisiuni și interviuri, publicări de articole, simpozion național și, nu în ultimul rând, târguri. Anul acesta, ne-am gândit însă la o formă de organizare mai aparte, îmbinând utilul cu plăcutul, știința cu tradiția, reunind specialiști și beneficiari, deopotrivă. Ne-a surprins în mod plăcut impactul mare al evenimentului, urmând să fie prezenți la Agnita un număr considerabil de participanți; asistenți sociali, medici, psihologi, cadre didactice, politicieni, preoți, jurnaliști, atât din județul Sibiu, cât și din țară. Contăm, așadar, pe prezenţa profesioniştilor, a reprezentanților instituţiilor şi organizaţiilor, dar şi pe prezența publicului larg, pentru un efort solidar de dezvoltare a asistenţei sociale”, a subliniat Valeria Guliman.

La eveniment, vor participa reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, personalități remarcabile din județul Sibiu și din țară, politicieni și, nu în ultimul rând, jurnaliști implicați în diferite campanii sociale.

Manifestarea se va încheia cu o seară tradițional-românească ‒ șezătoarea: La bunici, acasă ‒ prilejuind astfel întâlnirea a trei generații: studenți, adulți (specialiști) și vârstnici (beneficiari ai CIA Agnita).

Sponsorii evenimentului sunt: S.C. Konsta Splendid S.R.L., Bobic și Corman – Societate Civilă Profesională de Asistență Socială, Looks Studio – video /foto professional, S.C. Zeny Style S.R.L. și S.C. Nixon.S.R.L. – Restaurant Grădina de Vară Agnita.

Radio Vocea Evangheliei Sibiu, postul de radio pe care îl asculți cu sufletul, susține mediatic evenimentul, întrucât a găsit în comunitatea sibiană a asistenților sociali, un partener serios, un partener călăuzit de idealuri commune, și anume schimbarea în bine a vieții celor din jur. Alți parteneri media sunt: Sibiu 100%, Mesagerul de Sibiu și Tribuna.

De aici, din Sibiu, vă îndemnăm cu tărie: Sus inima pentru asistența socială!