Tartă cu ciuperci
În emisiunea Stil feminin din această sâmbătă, v-am prezentat o rețetă delicioasă. Ea aparține colaboratoarei noastre, Betina Besoiu. În cazul în care nu ați reușit să notați toate detaliile, aveți mai jos întreaga rețetă și o fotografie cu rezultatul final, obținut de Bety.
Ingrediente aluat: 250 g făină, 125 g margarină (la temperatura camerei), 1 ou, 1 plic praf de copt, sare, 1 lingură de smântână.
Ingrediente umplutură: 1 cutie de ciuperci, 1 ceapă mică, 1 linguriţă de unt, 2 căţei de usturoi, 1/2 cană smântână, 1/2 cană lapte, 4 ouă, 50 g caşcaval, boia, sare, piper.
Preparare aluat: Se pun toate ingredientele într-un bol şi se amestecă aluatul cu mâna.
Preparare umplutură: Călim în unt ceapa împreună cu usturoiul tăiate mărunt, apoi, adăugăm ciupercile. Condimentăm cu sare şi piper. Smântâna, o amestecăm cu laptele, ouăle, boia, sare şi piper după gust. Întindem aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 28 cm, pe hârtie de copt. Punem compoziţia de ciuperci.
Deasupra, turnăm amestecul de smântână şi ouă.Dăm tarta la cuptor, iar spre final, radem caşcaval deasupra. Lăsăm să se gratineze pentru încă 5-10 minute.
Poftă bună!
Aștept să îmi povestiți cum a ieșit tarta voastră! Poate îmi trimiteți și câte o fotografie pe adresa: luciamachidon@rvesibiu.ro.