CONFERINȚELE RVE SIBIU
Evenimente

Lansăm CONFERINȚELE RVE SIBIU

CONFERINȚELE RADIO VOCEA EVANGHELIEI SIBIU s-au născut din dorința postului de radio de a veni în întâmpinarea nevoilor ascultătorilor săi. Dorim să răspundem cu informații relevante și cu ajutorul unora dintre cei mai buni specialiști întrebărilor care vă creează cele mai mari provocări și la care nu le-ați găsit încă răspunsuri.

CONFERINȚELE RADIO VOCEA EVANGHELIEI SIBIU s-au născut din dorința postului de radio de a veni în întâmpinarea nevoilor ascultătorilor săi. Dorim să răspundem cu informații relevante și cu ajutorul unora dintre cei mai buni specialiști întrebărilor care vă creează cele mai mari provocări și la care nu le-ați găsit încă răspunsuri. O premieră a acestor conferințe este și faptul că unii dintre noi, realizatorii de programe Radio Vocea Evangheliei Sibiu, vom fi față în față cu voi, ascultătorii noștri. Este o prelungire a comunicării pe care am avut-o până acum în special prin mesaje, telefoane și mail-uri în cei 23 de ani de existență a radioului. Ne propunem ca aceste conferințe să fie în primul rând interactive și să ne ofere cadrul pentru a petrece împreună un timp care să fie o binecuvântare pentru toți cei prezenți.

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1000 de nașteri. Sunt crime care se petrec în tăcere lângă noi în fiecare zi. Nu mai putem sta nepăsători. Radio Vocea Evangheliei Sibiu a ales ca prin această conferință să lupte împotriva unei realități crunte, înspăimântătoare! Doar între 1986 și 2008, numărul avorturilor a fost de 22 de milioane, depășind populația României. Totul pentru că educația sexuală este încă în multe familii un subiect tabu!

Tocmai de aceea, primul eveniment din seria Conferințelor se intitulează EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN FAMILIE ‒ PROVOCĂRI ȘI SOLUȚII. Este datoria noastră, a părinților, să le vorbim despre sexualitate copiilor? Și dacă DA, atunci CE și CUM le spunem sau CÂND le spunem? Încercăm să răspundem acestor întrebări alături de Anda Mogoș, psihoterapeut și consilier creștin, autoarea cărții EDUCAȚIE SEXUALĂ ÎN FAMILIE – carte care va fi lansată la Sibiu chiar în seara evenimentului. Volumul se adresează părinților, fiind o pledoarie pentru abordarea subiectului sexualității în cadrul familiei. Considerat de majoritatea familiilor un subiect tabu sau cel puțin dificil de abordat, sexualitatea este un domeniu în care media sau anturajul vor prelua educația copiilor în lipsa implicării părinților. De aceea, autoarea își propune să vină în sprijinul părinților și să le ofere într-un mod clar și practic (prin exerciții și exemple) informațiile și uneltele necesare pentru a purta cu brio aceste conversații.

Un alt invitat special al serii este Teofil Gavril ‒ consilier familial – care va realiza și recenzia cărții.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul MAMA Sibiu care oferă consiliere gratuită și confidențială femeilor care se confuntă cu o sarcină neplanificată, consiliere post-avort și consiliere spirituală. Tot ei sunt cei care le predau liceenilor din Sibiu cursuri de educație sexuală și cursuri prenatale.

Conferința EDUCAȚIA SEXUALĂ ‒ PROVOCĂRI ȘI SOLUȚI are loc vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 17:30, în Sibiu la Universitatea ROGER (deasupra cinematografului ARTA) ‒ Sala AUDITORIUM. Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag și cu nerăbdare împreună cu întrebările și neclaritățile voastre în acest domeniu la care, având în vedere expertiza invitaților noștri, îndrăznim să credem că le veți găsi cele mai potrivite răspunsuri.